Når vi bruger sanserne i madlavningen, så bliver maden bare så meget mere velsmagende. Vi har 5 smags sanser i munden, de ligger omkring tungen og består af surt, salt, sødt, bittert og umami (den kom først til i 2001) Når vi laver mad med udgangspunkt i disse 5 smage, er det helt sikkert at maden smager godt. Det er vigtigt at kartoflerne får salt fra starten, det er ikke samme smag hvis det tilføjes senere, så mangler der dybe i smagen. Det er ikke svært at lave mad med de 5 smags sanser, det kræver ikke meget mere i køkkenet, nok nærmere opmærksomhed og tilvænning. Salt siger sig selv, sødt er alt sødt både sirup, marmelade med mere. Surt er både citrusfrugt, eddike mm. Bittert er mørk chokolade, grapefrugt mm, og når vi kommer til Umani er det soya, parmesan, østerssauce mm.
Så kommer der de andre sanser som også er med til at gøre maden lækker, følesansen, synet, duften, hørelsen og temperaturen som maden Der er rigtig mange ting som spiller ind og desværre lever vi en i tid, hvor det for de fleste ikke er opmærksomme på disse ting i daglig dagen. Der er her de super gode restauranter kommer på banen, de gør dig umage og bruger masser af tid og opmærksomhed på at tilberede lækker og velsmagende mad. Mad er følelser og skal behandles med respekt.