Lav simpel mad

Det samme gælder for al den mad jeg laver, en lækker Pasta Carbonara indeholde god pasta, æg, bacon og ost, salt & peber. Det grønne element her er ristet sqaush i og evt.erstatte baconen. Let tilbehør når den står på kød/fisk er smør stegt spidskål med forårsløg, lidt citron og et drys persille.

For mig handler mad om, at der er variation i hverdagen, så det ikke bliver kedeligt. Når mad ikke får kærlighed og opmærksomhed, giver det også mindre næring og dermed mindre energi OG det smager heller ikke så godt. Jeg nævner det igen, mad er brændstof til kroppen og bringer mig til den kendte sætning, ”Du er hvad du spiser”. Det er gået op for mig, at de fleste ikke har overskud og tid til at lave mad fra bunden. Simpelthen fordi mange ikke har overskud til at komme i gang, og ofte gør det for kompliceret. I mine øjne opdager jeg, at mange ikke ved, hvad de skal gøre og er ideforladte i forhold til variationen i hverdagen.

Simpel mad er så få råvare så muligt, en salat skal max indeholde 5 ting, og heri blandt er det vigtigt at der er noget sprødt, f. ristede mandler eller saltkogte græskarkerner. Et element som er ovnbagt, tilføjer smagen af umami i salaten, her er anbefaler jeg tomater, gulerødder alt efter års tiden. Det er ligeledes vigtigt at stykkerne er mundrette, her er så valget om der skal være et farvespil eller om salaten f. eks. kun indeholder grønne elementer, hvilket er mega flot. Det er her jeg mærker efter hvad der er godt at bruge og se hvad køleskabet indeholder.

Chrstl Radler logo