LYT TIL DIT HJERTE​

Når vi lytter til hjertet mærker, vi hvad der er rigtig, det er desværre ikke noget vi lære i
vores kultur. Det ligger ikke lige til os, i hvert fald der hvor jeg kommer fra og dog. Jeg er sikker på at min familie var hjertemennesker og jeg er født som ønskebarn, men desværre tog hverdagen og kulturen over. Min mor kom fra Østrig og hun var et varmt
hjertemenneske, men omstændighederne gjorde at det blev svært og den gang havde min familie, barnepiger til at tage sig af ”opgaverne”, så langsomt lærte jeg at lukke ned for hjertet og være mere i maven og hovedet. I maven lagde jeg alle de følelser, hvor jeg følte mig forkert, ikke god nok, alene, overhørt, ikke taget alvorligt, ikke elsket og jeg udviklede ret hurtigt kronisk bronkitis og Astma. Som 2årige blev jeg indlagt i længere periode og den gang var forældrene ikke indlagt sammen med børnene. Lægen fortalte mine forældre at et ophold i bjergene i Østrig ville gøre mig rask og afsted vi tog, her mærkede jeg igen familiens nærhed og blev rask.

Men følelsen af ikke at være god nok har fulgt mig langt, faktisk indtil for nylig. Det er
naturligt at lytte til hjertet, hvis det er vist os, men i langt de fleste tilfælde agerer
mennesker ud fra hvad hoved siger, den logiske tankegang. Jeg møder mange mennesker som siger det ikke kan mærke noget, og nej det kunne jeg heller ikke i en lang periode at mit liv. Faktisk indtil jeg blev lagt ned for 3 gang og gik ned med stress, i 2014. Jeg reagerede med at blive ked af det og gal over den efterfølgende fyring, men efter 3 måneder gik jeg helt i sort og fik heldigvis tiden til at være ”tom” uden følelser i 5 måneder. I den periode fik jeg hjælp af Nyborg Kommune i et stress forløb og samtidig investerede jeg i en Spirituel Mentor uddannelse. Det var en kickstart og fra den dag af, kunne jeg begynde at mærke og føle igen. Jeg var så heldig at jeg dog på nogen måder havde været nærværende i mit liv, det var som MOR. Ubevidst har jeg passet på mine drenge og brugt tiden sammen med dem da det var små, jeg jobbede kun lidt og nød at være omkring børnene og bakke dem op og passe på dem med nærvær, omsorg og kærlighed.

 

En dag i 2018 vågnede jeg med smerter i hjertet og måtte en tur på sygehuset til
observation for en blodprop, nu havde jeg igen overhørt hvad mit hjerte fortalte mig. Jeg var i et forhold, hvor jeg ikke længere blev næret og det ville jeg ikke erkende (gammelt mønster, det fixer jeg og ellers lever jeg med det)…… I dag er jeg blevet klogere og ved jeg at hjertes visken er den vigtigste, det kræver mod, ærlighed og masser af ro at lytte.