Mad

Mad er en næring og energi til kroppen. Vi kan ikke leve uden mad og heldigvis for jeg
elsker mad. Mad er er mange ting bland andet lækre råvarer med god kvalitet og helst fra nærområdet, smag, duft, farver, struktur, tilberedning og ikke mindst anretning.

Mad er et livsvigtigt element i vores hverdag og maden påvirker i den grad vores kroppen og den balance hvor vi trives bedst. Efter min overbevisning er det for mange mennesker
blevet nedprioriteret at bruge tid både på at tilberede mad og spise den i ro, fordi de fleste af os har alt for travlt i hverdagen.

For mig er mad noget af vigtigste i mit liv, det er så simpelt at hvis jeg ingen mad får, så dør jeg. Jeg har heldigvis fået meget mere fokus på hvad jeg indtager og hvordan jeg gør det. Jeg har den klarer holdning til, at det jeg spiser, har med mine følelser at gører og indflydelse på hvordan jeg fungerer. Når jeg er træt eller ked af det dulmer jeg med chokolade, chips, alkohol eller simpelthen bare overspiser.

I min verden er det godt med et glas vand, inden jeg spiser. Min mad skal være velduftende og i flotte farver. Sanserne er en meget vigtig del af kosten. Stemning og borddækningen har også en stor betydning for mig, så på mit bord er der altid tændte stearinlys. Det med at spise på farten, er en slags overlevelse og absolut ikke nærende for min krop. Jeg har den klare holdning, at måltiderne skal prioriteres højt, og nydes i kærlig energi. Tid til at spise, tygge maden og nyde hver en mundfuld. For mig fungerer det ikke med fjernsyn, telefon og computer når jeg spiser, for det gør at jeg ikke nærværende omkring måltidet.

Det betyder så meget for mit velbefindende at min mad er rigtig for mig. Til daglig spiser jeg rigtig mange grønsager, fisk, kylling, ost, æg og lidt brød (uden gær). Jeg er på ingen måde fanatisk når jeg er ude, men jeg mærker med det samme når jeg spiser forkert, og det giver mig en følelse af at være oppustet og utilpas. Min veninde, som er diætist har hjulet mig til at finde balancen i hverdagen. Det vigtigste er, at jeg spiser med nydelse og ro.

Chrstl Radler logo