Metoder og redskaber

For mig er det vigtigt, at jeg ikke skal bruge timer i hverdagen på at lave mad. En anden vigtig ting er at jeg altid smager på det jeg laver og smager til undervejs, justerer ofte et par gange undervejs. Mad er nydelse, punktum.

Det skal være enkelt, let og legende at lave mad. Det indbefatter for mig nogle gode
redskaber f. eks en skarp kniv, en skræller som passer til min hånd, et skærebræt som ligger fast (karkluden under) og et ryddeligt køkkenbord. Og mit yndlingsværktøj, en gammeldags fars røre, den kan bruges til alt fra en dej, fars til at blande en lækker
pastasalat. Den får rørt ingredienserne godt sammen og det bliver ikke mast eller klumpet. Jeg elsker også at blande med mine hænder, for der er hjerteenergi i hænderne (med handsker på), på den måde får jeg mærket og givet maden nærvær.

Jeg har mange fif i ærmet og dele meget gerne ud af dem. Du får et fif med det samme, f.eks. når jeg skal lave noget ovnbagte gulerødder/kartofler så skærer jeg dem i passende stykker, putter det hele i en pose og tilsætter det krydderier og olie. På den måde ælter jeg det godt rundt og olien bliver fordelt på grønsagerne. På den måde bringer jeg kærlighed i maden samtidig med, at det et let. Jeg stiller krav til de ting jeg arbejder med i køkkenet på samme måde som, vi hver især gør i vores job. Hvor ikke have der bedste velvindende at det meste bruges dagligt.


Når jeg laver, simrer retter sørger jeg altid for at brune kød og grønsager af på en pande og krydre det godt, inden jeg samler retten og sætter det i ovnen. Meget gerne ved lave temperatur i lang tid, en Osso Buco må gerne stå i ovnen ved 90 grader i 4 -5 timer. Der sker noget magisk med langtidsstegning, som gør at maden har mere karakter og dybere smag.

Chrstl Radler logo