Tag ansvar for din stress Facebookgruppe

Jeg blev fyret og tak for det.

Da jeg for 3 år siden gik hjemme en formiddag og gjorde klar til 2 ”gamle” veninder kom på weekend, bankede det på døren og jeg gik uden bekymring til døren og åbnede. Posten stod klar med et brev, som jeg skulle skrive under på at have modtaget. Jeg så at brevet var fra min arbejdsplads, jeg var sygemeldt med stress og formodede det var en indkaldelse til en samtale, hvor chefen ville hjælpe mig med at komme på benene igen. MEN CHOK, jeg var fyret uden varsel, uden noget som helst formodning om at det kunne ske.

Jeg blev helt ”tom” inden i og rystede over hele kroppen. Helt stivnet og efter et stykke tid fandt jeg min telefon og ringede til min kæreste, for at fortælle at jeg havde modtaget min fyreseddel. Med både gråd og en underlig latter fik jeg fremtryllet, at det måtte være en misforståelse og at det ikke kunne være rigtigt. Mig som altid har udført mit arbejde med flid, gjort mere end forventet og knoklet for at få tingene til at fungere. Min identitet var nærmest mit arbejde, hvad jeg kunne skabe af forbedring og optimeringer samtidig med at kvaliteten altid har været i top. Jeg er ALDRIG blevet fyret før, jeg har ALTID selv sagt op og søgt nye udfordringer. Nu var jeg endelig i et job, hvor jeg kunne se mig selv ”blive gammel” og gå på pension om mange år. Et skønt arbejde, hvor målgruppen var unge mennesker og et sted hvor jeg kunne skabe værdi i form af veltillavet måltider med masser af smag, sæson betonet og varieret. Ligesom min egen familie fik det.

Hvordan kunne det ske for mig, hvad bildte min chef sig egentlig ind, han var jo medskyldig i at jeg var gået ned med stress i form af arbejdspresset samt hans og mine egne forventninger til min præstation ….. Jeg fik besøg af tusinde tanker, hvordan kan det ske for mig, mig som altid har smøget ærmerne op og arbejdet mig ud af situationen. Jeg var ubrugelig, udbrændt, flov, ked af det, som de andre, ikke hørt, misforstået og total forvirret.

”WAKE UP CALL”

Her 3 år senere er jeg intet mindre end dybt taknemmelig for at jeg blev fyret. Det bedste der er sket i mit arbejdsliv. Jeg kunne eller ville ikke selv slippe denne gang, selvom kræfterne var totalt opbrugt. Jeg har fået øjnene op for hvordan, jeg har levet mit liv igennem mit arbejde. Hvordan jeg altid har presset mig selv og ikke lyttet til mit indre jeg. Jeg har kørt i overhalingsbanen for fulde drøn, for så at ”klaske” sammen i form af sygdom og ulykker. En langvarig stressbølge, som jeg ikke selv ville se. Jeg har altid søgt anerkendelse over, hvad jeg kunne præsterer, det var på den måde jeg fik ”kærlighed og opmærksomhed” på som barn. Den overbevisning har jeg taget med som voksen både i mit arbejdsliv og mit private liv. I fritiden fik jeg hurtigt arrangeret et eller andet, var med børnene til sport, børnene havde kammerater med hjem, sås med veninder eller skulle lige hjælpe nogen med et eller andet. Jeg turde ikke være alene mig med selv – sikke en erkendelse…..

TAKNEMMELIGHED

I dag ved jeg med 100 % sikkerhed at mine mange sygdomme og mine ulykker handler om, at jeg har haft for travlt og ikke lytte til mig selv. Jeg er ”faldet” over et par sætning på min vej, som har printet sig i mig og de er følgende:

”Al helbredelse starter med hvile”

”Den der har behovet, har ansvaret”

”Du kan holde til mere end du kan tåle”

Med disse tre sætninger og megen ny viden lever jeg i dag i fuld bevidsthed om, hvad jeg vil og kan. Med et klart mål om, hvad jeg gerne vil og en helt inderlig ro på, at med små skridt og kærlighed vil det ske.

Jeg lever i dag i harmoni med min dejlige kæreste, vores fælles børn og jeg er dybt taknemmelig over at jeg er blevet en bedre udgave af mig selv. Jeg er sund, rask, glad og tager mit ansvar for mig selv meget alvorligt. Jeg giver mig selv ”masken” først og derefter bakker jeg op om mine kære nærmeste og min familie.

Af hjertet tak fordi du læser med og jeg håber at jeg har såret et lille frø i dig, som måske inderste inde godt ved, at der skal forandring til for at leve det liv du drømmer om.

Kærligst

Christl