TRE med Tina og Lone

TRE : Traume og Rysteterapi som forløser stress og skaber ro i kroppen.

En metode amerikaneren David Berceli har udviklet, som i dag bruges af mange mennesker verden over. Denne metode bruges blandt andet til krigsveteraner der lider af post traumatisk stress og betragtes som en meget effektfuld og nem måde, at give slip på de stærkt traumatiske oplevelser, krigen har efterladt. Samtidig er TRE yderst effektiv til stress ramte og kan laves af alle. Det kræver en introduktion til øvelserne at komme i gang, men fremadrettet er det muligt at lave den selv.

Jeg blev introduceret for TRE i mit stress forløb hos Nyborg Kommune, og min første tanke var, så lad mig dog prøve, det virker nok ikke alligevel, som alt det andet. MEN MEN jeg må bøje mig og sige at endelig har jeg fundet en måde, hvor jeg gradvist kan give slip på fortidens negative oplevelser.

Det skal bemærkes at, de fleste dyr helt naturligt ryster sig, når de har været udsat for chok, oplevet modstand eller har forsvaret sig. Altså en helt naturlig måde at undgå at traumerne sætter sig i dyrenes kroppe.

For os mennesker er det noget andet, vi tænker ikke, at vi skal ryste os når vi er blevet forskrækket, fået et chok eller lignede. På den måde lader vi tilstanden blive i kroppen og på sigt lægger vi hele tiden flere lag oven på hinanden af stress og chok.

Med TRE – metoden er det muligt for os, som mennesker at ryste oplevelserne ud af kroppen med det samme, så de ikke danner base for diverse ubalancer i vores krop.

Jeg har med TRE rystet gamle chok og traumer ud af min krop, som jeg havde fortrængt. Jeg er blevet meget overasket over, hvilke følelser jeg har haft liggende på lager i min krop. Min krop husker på alle måde, alt hvad jeg har været igennem. Det er yderst fantastisk hvor meget vi fortrænger. Det interessante er, at efter enhver rystetur, fremkommer der en kæmpe lettelse og alt føles godt.

Om aftenen når jeg putter under dynen, går min krop ofte selv i gang med at ryste, hvis jeg har overbelastet min krop og mit sind. Det kræver dybe vejrtrækning og ro, så ryster kroppen let og det varer 5 til 10 min hvorefter jeg glider ind i søvnen. Når jeg vågner, er det som om jeg er renset og meget mere let i tilgangen til hverdagen og livet.

Grunden til jeg anbefaler TRE, er at det er muligt at lave øvelsen selv og på de tidspunkter jeg har brug for det. Jeg mener, at al helbredelse kommer indefra og at jeg selv er ansvarlig for mit helbred.

.