Isvinter bro Nyborg

I stilhed lytter jeg

Stilhed er for mig et meget nyt begreb der langsomt bliver integreret i min dagligdag og dermed i mit liv. OG jeg er meget betaget af, hvad stilhed gør ved mig. Når jeg er stille betyder det, at jeg lytter til mig selv og mærker efter hvad der er godt for mig. Stilhed for mig er at være hjemme, helst i blødt tøj, gå offline og mærke varmen fra brændeovnen imens jeg lytter til de knitrende lyde. Jeg synker gerne ned i sækkestolen med et blødt skind og læser i en god bog for en stund. Det gør så godt og det er som at komme i en oplader for “mennesker”. ‘

Stilhed i naturen er en del af vores vidunderlige land. På en dejlig gåtur i skoven lytter jeg til fuglene, bladene og træerne. Det at stå stille og kigge på et træ, lytte til det og mærke barken med dens mange “historie” – er for mig at være i nuet.DSC_1041

Stilhed for mig er også ikke at have tage stilling til de ting, som jeg alligevel ikke har indflydelse på. Jeg har efterhånden lært at lytte og er nu meget bedre til at blot at observere. Erfaringen siger mig, at der er en grund til at vi har 2 øre, 2 øjne og 1 mund. Hvis jeg har endelig vil med i snakken øver jeg meget på at spørge, om jeg må sige hvad jeg mener.

MÅ JEG VÆRE STILLE

Jeg er vokset op med at der skal ske noget og da helst hele tiden. Hvis der ikke sker noget, så sætter jeg noget i gang for jeg er hverken kedelig eller doven. Ja det er de overbevisninger jeg ubevidst har levet efter i mange år, fordi jeg ikke kendte til andet. Stilhed for mig = at være kedelig eller en følelse af jeg ikke var god nok. Så jeg har lært at snak er godt for så holder jeg stilheden væk. Jeg var ikke tryg ved stilheden for jeg kendte den ikke og derfor var den ikke en naturlig del af mig. Jeg har den dag i dag taget mange snakke med mig selv om, at det er selvkærligt at være stille og at jeg er god nok. Min konklusion er nu, at stilhed er smukt og det yderst vigtig for mig, at være stille i perioder for at være et helt menneske.

Jeg sætter det med at være stille i forbindelse med stress. Jeg er helt overbevidst om at min lange stress bølge hænger sammen med at jeg ikke har været stille i mit liv. Et mønster jeg selv har skabt ud fra de oplevelser og følelser jeg har med i min bagage. At være stille nu, betyder for mig at være i mit eget selskab med taknemmelig og indre ro.

JA jeg må gerne være stille, det bestemmer jeg selv.

SÆT TEMPOET NED

Når jeg sætter tempoet ned mærker jeg tydeligvis at det gør godt både i min krop og i mit sind. Jeg sætter bevidst tempoet ned når jeg går min morgentur langs vandet af den ene grund, at jeg sanserne. Jeg dufter havet, lytter til bølgerne, ser de smukke sten og mærker vinden i mit ansigt. Jeg mærker livet og måske solens varme stråler såfremt den viser sig smukt over havet. Jeg fornemme en skøn rolig følelse i min krop og ih hvor er jeg taknemmelig over at jeg har sat tempoet ned. Indimellem vælger jeg at tage en tur på min mountainebike og det foregår i samme rolige tempo. Mit bud på hvorfor tempoet er så højt i dagens Danmark, er at de fleste af os prøver at følge med, “det de andre gør”. Jeg har sat mit tempo ned fordi det var en nødvendighed, da min krop sagde fra igen igen. Denne gang, dog inden det var faretruende og jeg blev alvorligt syg.

Et temposkift tager tid og det kan læres med små skridt. Det kræver en stor portion selvkærlighed, en hel del accept, masser af tid og kærlig støtte fra dem omkring dig. Det skønneste ved temposkift er, at det er justerbart og muligt selv at bestemme tempoet for resten af livet.

Det er så dejligt at sætte ord på hvor smukt livet er, når jeg vælger det til igennem kærlig tilgang til mig selv og livet – TAK

Er du stille ind i mellem ? Ellers er det muligt at starte nu.